L’Associació Industrial per a la Producció Neta ha celebrat una nova junta amb les empreses associades. En aquesta ocasió, la jornada ha estat inaugurada per Lourdes Ridameya, Cap de Promoció de l’Institut Català de Finances, sobre el “Finançament per a l’ impuls de projectes sostenibles”. En la seva ponència, Ridameya ha explicat com funciona l’Institut Català de Finances (ICF), reconegut com una banca pública que ha finançat diversos projectes els darrers anys.

L’ICF aposta recentment per projectes sostenibles, d’eficiència energètica i economia circular i amb l’assoliment dels objectius de l’agenda 2030 . Una de les línies de finançament és la que tracta projectes d’eficiència energètica, economia verda i circular de les que l’ICF ofereix un finançament a mida per tal que les empreses puguin tirar endavant amb el seu projecte. Les tecnologies 4.0 i transformació industrial també compten amb una línia de finançament específica que permeti implantar productes diferents o canviar el procés productiu. Des de l’ICF es mostren oberts a la col·laboració i a donar conèixer totes les opcions de finançament per a empreses.

Els assistens a la Junta han pogut plantejar diversos dubtes sobre els projectes que es poden acollir a aquests mètodes de finançament.