L’Associació Industrial per a la Producció Neta ha celebrat la primera Junta Directiva del curs 2022-2023 i ho ha fet amb una ponència de plena actualitat: “El Decret de Sequera”. Per aquest motiu, l’AIPN ha convidat Jordi Molist, Director de l’Àrea d’Abastament d’Aigua de l’Agència Catalana de l’Aigua.

En la seva ponència, Molist ha explicat els diferents graus de sequera que es poden decretar, diferenciant entre sequera pluviomètrica i sequera hidrològica. En tot cas, Molist ha remarcat que aquests decrets marquen sempre la garantia per minimitzar els impactes econòmics que es poden generar arrel d’un episodi de sequera i del grau que tingui. En episodis de pre-alerta, les empreses estan obligades a informar dels seus consums trimestrals, i si fos necessari es redactaria un pla d’estalvi d’aigua compatible amb el consum realitzat.

Molist també ha fet referència a les modificacions temporals de les autoritzacions d’abocament, si aquest comences a ser incompatbile amb els sistemes d’abocament d’aigua potable.