El dimarts 16 de febrer, l’Associació Industrial per la Producció Neta ha celebrat una nova jornada tècnica orientada a les empreses associades. En aquest cas, i seguint en la línia de temes d’interès que afecten l’activitat de les empreses, hem tractat amb més detall com es troba ara mateix la creació del Clúster de Residus de Catalunya.

Maria Vidal, membre del Departament de Foment de la Valorització, Àrea d’Economia Circular, Agència de Residus de Catalunya del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha repassat davant dels associats diferents temes d’interès. Ha avançat alguna de les novetats respecte la nova llei de residus i subproductes, i com les comunitats autònomes podran tenir certa capacitat per realitzar tràmits de processos de residu a subproducte.

Tanmateix, Maria Vidal ha detallat com està anant la formació del clúster de Residus de Catalunya: “Al llarg d’aquest 2021 definirem com serà aquest Clúster. En cap cas l’administració liderarà el Clúster, ha de ser de les empreses. Per això demanem la implicació de les empreses, que facin consultes i proposin. És essencial conèixer les necessitats empresarials per preparar aquest clúster

La jornada ha finalitzat amb la celebració de la Junta directiva de l’AIPN corresponent al primer trimestre de l’any.