L’Associación Industrial per a la Producció Neta (AIPN) ha celebrat la primera sessió de 2022 i posterior Assemblea General. En aquesta ocasió hem comptat amb la presència d’Imma Mayol, Directora de l’Àrea d’Ecologia de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. En la seva ponència ha destacat la importància de la col·laboració estreta entre empreses i administracions, especialment els ajuntaments.

Per Mayol, els dos actors han de canviar la seva cultura i mentalitat per arribar a acords de profit per la ciutadania. La directora de l’Àrea d’Ecologia de l’AMB creu que “les indústries han d’estar al costat de la idiosincràcia dels municipis i no viure al marge de la realitat de cada poble, ja que aprofitem els seus recursos”.

Aigua regenerada i energies renovables

 

La ponència de Mayol també ha versat sobre l’increment d’aigua regenerada a l’entorn metropolità, arribant a un 30%, i ha explicat que cada cop és més la quantitat d’aigua que torna al riu Llobregat des de la planta potabilitzadora de Sant Joan Despí. Un altre àmbit que ha volgut destacar Mayol és la importància de la instal·lació de plaques fotovoltaïques en un espai tan edificat com és l’Àrea Metropolitana de Barcelona. D’entre els associats, algunes qüestions plantejades han versat sobre la necessitat d’agilitzar tràmits per part de les administracions competents.

Posteriorment, AIPN ha celebrat l’Assemblea General corresponent al 2022.