Oriol Alcoba, Director General d’Indústria del Govern de la Generalitat, ha estat convidat per l’Associació Industrial de Producció Neta a la sessió d’aquest dilluns 29 de maig. L’AIPN, en el seu interès de poder enfortir la col·laboració público-privada, ha volgut conèixer de primera mà com el Decret de sequera està afectant a la producció industrial de Catalunya.

Alcoba ha explicat tota la sèrie de propostes que el departament d’Indústria treballa per ajudar les empreses a reduir l’ús d’aigua i a apostar l’economia circular. El principal objectiu d’Indústria és el d’assolir el 40% d’aigua reutilitzada per a la indústria. El departament d’Indústria estableix algunes línies estratègiques com la protecció de recursos hídrics, l’eficiència en el cicle energètic, el tractament de l’aigua i la prevenció d’elements contaminants i l’eficiència de les infraestructures del cicle de l’aigua.

Des d’Indústria es treballa per tal que els eixos estratègics com la reducció de petjada de CO2, la integració i combinació de tecnologies 4.0 i la transició cap a l’economia circular, siguin ja efectius en totes les empreses. Totes elles són mesures que poden contribuir clarament a la reducció del consum d’aigua.

Els assistents a la trobada també han pogut formular les qüestions pertinents a Oriol Alcoba, com l’ús d’aigua als municipis.