La preocupació de les empreses d’AIPN sobre l’abocament virtual d’aigües i quina és la implicació del Govern en la gestió de la pandèmia ocasionada per la COVID-19 en el nostre àmbit ha motivat una trobada amb el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Lluís Ridao.

L’Agència Catalana de l’Aigua ha mostrat la seva predisposició a participar en aquesta trobada, que hem organitzat per via telemàtica el 19 d’octubre i que ha comptat amb l’assitència de més de vint empreses associadades a l’AIPN. Com hem remarcat, a la reunió s’ha traslladat la preocupació de les empreses per l’abocament virtual de l’aigua i també sobre el canon de l’aigua industrial com a conseqüència de la declaració de l’estat d’alarma de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

En aquest sentit, Lluís Ridao s’ha mostrat obert a establir ponts i a atendre propostes i suggeriments formulats per les empreses de l’AIPN. Ridao també ha remarcat que l’apartat industrial ha estat un dels que més aportació ha rebut per part del Govern.

Tant Ridao, com R. Coch i Anna Seijas, membres també de l’ACA, han explicat que el Govern també pot ajudar a suportar els efectes de la crisi de la COVID-19 amb noves mesures a reglaments industrials que permetin modificar algunes propostes, simplificar tràmits administratius i aplicar millores tecnològiques cap a la digitalització.

Per últim, l’Agència Catalana de l’Aigua ha presentat el procés de participació del Pla de Gestió del cicle de l’aigua, que podeu consultar en aquest enllaç

http://aca.gencat.cat/ca/laca/participacio/processos-de-participacio/